Баскетболният отбор на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ победи ПГТМ „Христо Ботев“ в драматичен мач

Днес в спортната зала в 1426188624Ботевград се проведе областният етап на ученическите игри по баскетбол за ученици 11-12 клас. Съперници в този мач бяха тимовете на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ гр. Правец и домакините ПГТМ „Христо Ботев“ гр. Ботевград.

И двата ученически отбора изнесоха истинско баскетболно дерби и зарадваха феновете, които бяха дошли да ги подкрепят. Отборът на домакините започна по-активно срещата и след първата част имаше комфортна преднина – 25:14.

През втората четвърт момчетата от езиковата гимназия дадоха всичко от себе си ,за да стопят преднината на съперника си и успяха, след като втората част завърши 37:36 в полза на ПГТМ. След почивката учениците и от двете гимназии се раздодоха максимално, за да постигнат победата, като в рамките на няколко минути отборите си размениха по три последователни тройки.

Третата част се играеше точка за точка и разликата в резултата се запази – 51:50 за ПГТМ. В последната четвърт най-интересното тепърва предстоеше. Днешната среща бе с по-особен заряд за учениците от ПГТМ, тъй като преди година на същата фаза от ученическите игри загубиха злощастно. Преди година ботевградските ученици водеха с точка две секунди преди края. Тогава състезателят на ГПЧЕ Ивко Ивков вкара безценния кош и елиминира ботевградчани. Точно тази злощастна загуба мотивираше отбора на ботевградската гимнязия днес да отстрани ГПЧЕ.

В последната четвърт тима на ПГТМ буквално смаза отбора на езиковата гимназия! Три минути преди края резултатът беше 61:51 в полза на учениците от Ботевград. От тук започна цялата драма в срещата. Гепечари се хвърлиха щурмово за победа. След няколко бързи коша на ГПЧЕ и няколко нелепи грешки на ПГТМ резултатът беше изравнен. Броени секунди преди края ботевградчани изглеждаха сигурни победители, но инфарктния момент предстоеше. Секунда преди края при резултат 65:65 Алекс Илиев заби решителния кош и изпрати ГПЧЕ напред. Кошмарът от миналата година за ПГТМ се повтори. След като водеше през целия мач допусна загуба в последната секунда – 65:67.

Отборът на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ продължава напред в защита на шампионската си титла. Зоналният етап от ученическите игри ще се проведе през април.