Коледен концерт в ГПЧЕ „Алеко Константинов“

На 22 декември се проведе коледния концерт на ГПЧЕ „Алеко Константинов“. По традиция към събитието проявяват интерес не само  учениците и учителите от езиковата гимназия, а и  жителите на Правец. Тържеството се проведе в актовата зала на училището. За поредна година учениците от ГПЧЕ решиха отново да се включат към „Българската Коледа” и концертът да бъде благотворителен. Големият „виновник“ и инициатор на благотворителния акт бе г-жа Стоянка Димитрова, която е ръководител на клуб „Солидарност“ и през последните години непрестанно провежда с учениците благотворителни мероприятия и акции.
IMG_2013
Учениците отново зарадваха зрителите с разнообразните си таланти – пяха, танцуваха и свириха. В първата част на концерта те представиха сцена от провеждането на традицонния коледен обичай – семейството, домашния уют и пристигането на коледарите. Същинската част на концерта започна с народен фолклорен танц, след който последваха много танци и песни, с които участниците смаяха публиката. Изключителен певчески талант демонстрираха Нелина Василева  8а, Ивалина Иванова 9в, Иван Петрова 9а, Магдалена Цолова 10в и Ивеа Димитрова  10г клас.
_MG_2050
Тихомир Цветанов от 9г зарадва публиката със солово изпълнение с китара, а дебют на сцената на ГПЧЕ направи осмокласничката Люба Дончева от 8в клас. Випуските на деветите, десетите и единадесетите класове се представиха с интересни модерни танци. За доброто настроение не липсваха и традиционните скечове. Момчетата  от дванадесетите класове наистина се представиха „като за последно“ и забиха гвоздея на програмата с танца на ластиците от формация „Грация“ и надиграването между членовете на балет „Кадастрон“.
IMG_2118
Коледното тържество бе организирано и подготвено от г-жа Мария Николова, г-н Людмил Пвалов, г-жа Меглена Вичева и г-жа Габриела Петкова.