14 февруари в ГПЧЕ „Алеко Константинов“

Ученици от ГПЧЕ „Алеко Константинов“, участващи в европейския проект „Education+“ и клубовете „Солидарност“, „Добродетел“, „Изкуството във вашата длан“ по проект на МОН „Твоят час“, реализираха съвместна инициатива по случай 14 февруари – Ден на любовта.

Инициаторите посрещаха своите съученици на входа на училището с ръчно изработени валентинки. Всеки имаше възможност да изтегли философска мисъл или цитат от книга, касаеща любовта и обичта между хората. Беше организиран и базар, на който се предлагаха кулинарни изкушения, късметчета, малки подаръчета и други. Разбира се, за влюбените имаше и специална кутия за валентинки, чрез която посланията им успяха да стигнат до съответния адресат. Музикалният фон и добре оформената украса допринесоха за създаването на положителна нагласа, емоции  и празнично настроение в Гимназията.

С тази инициатива ГПЧЕ „Алеко Константинов“ – Правец доказа, че любовта е заразителна и се разпространява. А когато споделяш с другите, когато се отнасяш към тях с грижа и добрина, ти ги караш да се чувстват важни, помагаш им да станат по-добри и ги провокираш да практикуват обич към околните и към света.