15 години от началото на участието на ученици от ГПЧЕ “Алеко Константинов” в Националната олимпиада по философия

Скъпи приятели на философията,

Световният ден на Философията се отбелязва от 2005 г. в третия четвъртък на месец ноември с решение на 33-ата сесия на Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО).

В България този ден се отбелязва всяка година по инициатива на специалност Философия към Философски факултет при СУ „Св. Кл. Охридски” и СУПФБ /Сдружението на университетските преподаватели по философия в България/. Тази година световният ден на философията ще се отбележи на 19 ноември.

Тази година се навършват 15 години от началото на участието на ученици от ГПЧЕ “Алеко Константинов” в Националната олимпиада по философия. За всички тези години на участие гимназията ни се е отличила с 47 лауреати в тази област. Бихме искали да се свържем с всеки един от вас – лауреати като ви молим да ни съдействате и ни предоставите вашите е-мейл адреси за контакти . На него ще може да Ви изпратим проекта на нашата инициатива за създаване на брошура и аудио-визуален запис с ваши мнения, спомени, есета от часовете по философия, олимпиадите, на които сте участвали и годините, прекарани в ГПЧЕ-то.

Адресът за връзка с нас е gpche_15_fil@abv.bg Очакваме вашите отзиви!

Цветанка Георгиева