Артистичните таланти на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ с театрална постановка за Деня на франкофонията

На 20 март в ПГПЧЕ „Алеко Константинов” за пореден път се състоя истински празник, който успя да зарадва и усмихне и учители, и ученици. За трети пореден път клуб „Сцената е наша”, с ръководител г-жа Нели Тенева, работещ по проект „Твоят час”, подготвя театрална постановка с цел отбелязване на Деня на франкофонията. Тази година изборът се спря върху „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников.

Благодарение на отдадеността и ентусиазма на г-жа Тенева, която е и преподавател по френски език в гимназията, младите и талантливи актьори Диляна, Ивеа, Георги (12 Г), Цветин (12 А), Магдалена (12 В), Зорница, Димитър, Тихомир, Тереза (11 Г), Ивалина, Миладин (11 В), Нелина (10 А) и Вилияна (10 В) майсторски влязоха в образ, пресъздавайки духа на възрожденската епоха чрез безсмъртната творба на Д. Войников. С убедителната си игра и сполучливите импровизации, актьорите успяха да разсмеят до сълзи публиката, внасяйки много позитивизъм и добро настроение в залата, за което заслужено получиха бурни аплодисменти и всеобщо възхищение.

Подобни изяви градят многогодишна традиция в ПГПЧЕ „Алеко Константинов” и оставят траен спомен в сърцата на ученици и преподаватели. Те са ярко доказателство, че училището предоставя всестранна възможност за изява както в учебния, така и в творческия процес.