Благотворителна баскетболна среща между ПГПЧЕ и ПГ по КТС

Стилиян Колев е състезател от БК „Сливен Баскет“. Той е един от най – перспективните играчи на клуба. Избран е в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол във Варна 2017.
В началото на месец август е направена операция на дясна подбедрица на момчето, като е отстранено туморно образувание. След хистология е поставена диагноза – Синовиален сарком, рядко онкологично заболяване. Лечението, което предлагат в болница в Истанбул, е със заявка напълно излекуване на детето. Терапиите ще продължат между 6-8 месеца, като стойността на всяка терапия е 7500€.
 
В помощ на Стилиян и по инициатива на клуб „Солидарност“ към Езиковата гимназия, днес се проведе благотворителна баскетболна среща между отборите на двете училища в Правец- ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ и ПГ по КТС. Баскетболната общност в града прегърна идеята и днес двата отбора се състезаваха не за точки, а за да покажат, че заедно са силни и могат да допринесат за добрата кауза- Стилиян да се върне здрав в баскетболната зала. Продаваха се билети за баскетболната приятелска среша на цена от 2лв., като много от закупилите оставаха и повече средства. За каузата средства се събраха, както от двете училища, така и БК Лукойл Академик дари средства. Общата стойност от всички дарения е 1070лв.
 
Приятели и близки на Стилиян се обръщат с молба към всеки, който може да помогне на семейството. 
 
Дарителска сметка на името на детето е:
IBAN: BG62STSA93000024715835
BIC: STSABGSF
Титуляр: Стилиян Николаев Колев
PayPal: nelikoleva06@abv.bg