Маратон на лидерите в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“- Правец

Никога не е било тайна, че езиковата гимназия в Правец изгражда млади лидери, които се доказват на родните и международните сцени. Истинско доказателство за това е, когато бивши ученици се върнат обратно, 28 години след като са завършили гимназията, за да разкажат за постигнатите си успехи и да благодарят на своите учители за знанията и опита, които са получили.

Първи пример за това е г-жа Дарина Стоянова, изпълнителен директор на ,,Престиж-96“, която заедно със своя съпруг разработи проекта ,,Училище за лидери”. В него успели специалисти в своята област вече втора година ежемесечно се срещат с ученици, давайки им ценни съвети, които ще им помогнат за в бъдеще.

Последната среща се проведе на 22.03.2018г, когато учениците имаха честта да се запознаят с г-жа Милена Михайлова и да научат най-важните 5 неща за един PR. Г-жа Михайлова е завършила езиковата гимназия в Правец преди 28 години и в момента е един от най-успелите PR специалисти в България, с близо 25-годишен професионален опит. А интересното е, че като ученичка никога не е предполагала,че това ще е бъдещата й професия. Благодарение на едно есе за Васил Левски, с което печели конкурс в гимназията, тя осъзнава, че писането й се отдава. След години това я отвежда в Българска национална телевизия, където работи като репортер и редактор. Повече от 10 години тя е директор корпоративни комуникации и маркетинг на HP, Siemens и Vivacom. Сега тя работи като PR директор на Българската стокова борса.

Г-жа Милена Михайлова е пример за това, че ако наистина си отдаден на работата си и я работиш с желание, 14-часов работен ден не може да бъде неприятен. Тя най-искрено благодари на своите учители дали тласъка на нейното развитие, което донесе и сълзите в очите им.

Учениците бяха подготвили специална изненада – колаж със снимки, които й припомниха колко приятни са били годините в гимназията, а учителите й поднесоха цветя, стискайки ръката й с гордост. После тя раздаде сертификат на всеки от 27те лидери, присъствали на срещата и пожела много успехи и попътен вятър в покоряването на новите върхове в България, Европа и света.

Всеки един млад човек с цели знае, че за да се изкачи по стълбата на успеха са нужни усилен труд и къртовска работа. А първите стъпала изкачва именно в гимназията, където се изгражда като личност, а учителите са хората, които дават крилата, с които, завършвайки гимназията, човек полита към дълбоките обятия на живота. Затова скъпи ученици, дерзайте, творете и направете така, че един ден да се гордеете, че сте възпитаници на нашата гимназия!

Гая Диланова,
ученичка от 11а клас на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ Правец