Млади лидери и младши посланици на ПГПЧЕ ,,Алеко Константинов” посетиха Народното събрание

На 17 ноември млади лидери и младши посланици на Европейския парламент от 10, 11 и 12 клас при Езиковата гимназия в Правец посетиха Българския парламент заедно със свои учители по покана на г-жа Ева Майдел- евродепутат.
Те присъстваха на историческа и културна беседа за българския парламент и научиха повече за начина на неговото функциониране, както и имаха уникалната възможност да станат свидетели на избора на нов председател на парламента. Запознаха се лично с г-жа Ева Майдел, която е най-младият и успешен български евродепутат, двукратно наградена с титлата ,,Евродепутат на годината”. Срещнаха се и с г-н Цветан Цветанов, г-жа Десислава Атанасова– депутат от пария ГЕРБ и с представители на техните екипи. Приятно изненадани останаха учениците, когато спонтанно бяха поздравени по телефона от премиера Борисов.

Срещата бе осъществена по проект ,,Училище за лидери”, който съществува в гимназията вече втора година. Учениците и техните ръководители отправят специални благодарности към госпожа Дарина Стоянова- изпълнителен директор на фирма ,,Престиж” и главен ,,виновник” за ползотворното посещение. Всички присъстващи имаха възможността да проведат диалог с народните представители като задаваха своите въпроси. За учениците бе много интересно да чуят как протича един нормален техен ден , колко отговорно е да бъдеш постоянно под светлините на прожекторите и да чуят техните съвети.

В заключение, г-н Цветанов сподели с учениците, че най-важно е да бъдат истински хора, защото истината отваря много врати. Допълни, че е особено важно да водят диалог със своите родители, да споделят проблемите си и да се вслушват в съветите им, защото те са хората, които винаги желаят най-доброто за тях. Г-жа Майдел акцентира върху това колко е важно да бъдат дейни, креативни, да си поставят цели, които да преследват и сподели колко е важно да наблегнат върху уменията на XXI век, които трябва да доведат до успешна реализация.