Нов успех на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ на национален турнир на Фондация БЕСТ в София

Отборът на езиковата гимназия се завърна с нови успехи от втория регионален турнир на Фондация БЕСТ (Български турнири по английска реч и дебати) за тази учебна година. Състезанието се проведе в 119-то училище в гр.София, при повишен интерес и изключително многобройна конкуренция – участваха 52 училища от цялата страна, а броят на състезателите надхвърли 360.

От гимназията в гр. Правец се явиха 13 ученици, които се състезаваха в 4 категории – Публична реч, Поезия, Проза и Дуо. Представянето на екипа беше изключително успешно – в две категории възпитаниците на ПГПЧЕ са стигнали до полуфинал, в други две- до четвърт финал. Най-големият триумф е третото място в категория Дуо – Мартина Тошева (9-ти А клас ) и Валери Маринова (8-ми А ) спечелиха възхищението на журито и публиката с талантливата си актьорска игра и песенни изпълнения.

Заслужава да се отбележи, че участията в тези състезания за развитие на публична реч и презентационни умения са обвързани с обучението в паралелката с иновативното обучение, по което Гимназията работи след спечелването на проект към МОН. След стартирането на проекта тази година броят на участниците осмокласници в турнирите по Публична реч /БЕСТ/се увеличи. На състезанието в София шестима от състезателите са от осми клас, а петима от тях се обучават в иновативната паралелка.