Организирано съвместно мероприятие ПГПЧЕ ”Алеко Константинов” и НПГ по КТС – град Правец

Обединени от идеята ,,Заедно срещу зависимостите” за първи път сме свидетели на общ концерт между Национална професионална гимназия по компютърни технологии и системи и Профилирана гимназия по чужди езици “Алеко Константинов” , град Правец. Този концерт е финал на мероприятията, заложени в програмата на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

„Сега ще видите как протича живота на един зависим от алкохол, наркотици и цигари човек , а след това учениците на нашите гимназии ще Ви покажат как живеят, творят, създават приятелства, сбъдват мечтите си!” – казаха водещите на концерта Гая от ПГПЧЕ “Алеко Константинов” и Стефан от НПГ по КТС – гр. Правец.

След кратък филм, филм за зависимости от наркотици, които могат да предизвикат понякога необратими увреждани , които могат да доведат до дълготрайни нарушения в съзнанието и психиката, учениците-участници, обединени от любовта си към изкуството направиха един фурор от изпълнения – песни, танци, монолози…………….. Обединени от едно вдъхновение те създадоха един впечатляващ и запомнящ концерт, като през цялото време се придържаха към мотото – Не на зависимостите – цигари, алкохол и наркотици! Да на зависимостта от изкуството!
Във връзка с обявяването на месеците април и май за месеци срещу зависимостите, в двете гимназии бяха реализирани и различни тематични инициативи – конкурс за рисунка и най-креативно есе. На концерта бяха обявени имената на наградените.

Преди финала на концерта, който завърши с общото изпълнение на песента „Заедно” на Графа, участниците в концерта получиха кошници с цветя от Община Правец и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Участниците бяха наградени от Община Правец, в лицето на кмета г-н Гунински с ваучер – екскурзия до Пловдив.

Ръководствата на двете гимназии изказват сърдечна благодарност за оказаното съдействие и професионализъм на колектива на Народно читалище „Заря”!

Благодарност към инициативата, организаторите и учениците-участници в това грандиозно мероприятие, с пожелания за здраве и повече такива тематични и съвместни инициативи!