Откриване на учебната 2018/2019 година в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“

Официално бе даден стартът на новата учебна 2018/2019 година в ПГПЧЕ „Алеко Константинов” и ОУ „Васил Левски”- гр. Правец. Двете училища отново посрещнаха новата учебна година със съвместно тържество, на което присъстваха кметът на община Правец Румен Гунински, председателят на Общински съвет – Правец Николай Яхов и регионалния инспектор по образованието в София област Илонка Славчева.

В ПГПЧЕ „Алеко Константинов” ще се обучават около 400 деца, съобщи Цветанка Щерионова, директор на гимназията.

В училищния двор учители, ученици и гости се поздравиха с новото начало и си пожелаха здраве и успех.

С „Добре дошли на днешния празник” – започна своето приветствено слово Цветанка Щерионова – директор на езиковата гимназия. „С първия учебен ден полагаме всяка година началото на надежди и очаквания, на постижения и преживявания, на усвояване на нови знания и умения, на забавления, игри и радости. Българското училище винаги е било и ще бъде храм на знанието и мъдростта, на традицията и новаторството. Добре дошли, малки първолаци, хванали здраво ръката на най-близкия човек! Доверете се на Вашите учители, подайте ръка на новите приятели, влезте уверено в чудния свят, където ще изпитате трепети и вълнения, непознати досега! Добре дошли, мили осмокласници, за които новото училище е непознато, но изпълнено с предизвикателства и изненади, бъдете смели и дръзки, станете част от голямото семейство на образованите и знаещите, на талантливите и можещите! Добре дошли, зрелостници, за Вас това е последният първи учебен ден, който ще Ви даде нови възможности за продължаване на образованието, за израстването Ви, като можещи и знаещи граждани на съвременното общество!“, каза г-жа Щерионова.

Директорът на ПГПЧЕ не пропусна да се обърне и към родителите на учениците. „Уважаеми родители, вярвам, че с Вашата подкрепа ще успеем да изградим бъдещото поколение, ще дадем възможност на младите хора около нас да сбъднат мечтите си, да докажат възможностите си“, каза тя.

„Специално искам да приветствам с добре дошли младите учители, които през последните години се насочват към родното училище, за да поемат от нас по-възрастните кормилото на бъдещето. Скъпи колеги, пожелавам Ви здраве, сила и търпение, смелост, за да поддържаме огънчето на знанието, на усвояване на новото, за да изградим достойни граждани на нашата родина България! На добър час!”, пожела Цветанка Щерионова.

Програмата продължи с музикално изпълнение, поздрав от Мартина (10б клас) и Валери (9a клас). В тържествената програма взеха участие мажоретките от ОУ „Васил Левски” и учениците от клуб „Народни ритми”, създаден в ПГПЧЕ „Алеко Константинов” по проект „Твоят час”.

Директорът на ПГПЧЕ удари първия звънец, с което оповести началото на учебната 2018/2019 година.

На добър час, драги пегепечари!