Откриване на учебната година в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“

Разгледайте фотогалерията:
Всяка година 15 септември събира учениците от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ и ОУ „Васил Левски“ заедно, за да се започне новата учебна година с много настроение, усмивки и вълнение за тези, които за първа година прекрачват училищния праг. Двете училища и този път направиха общо тържество, с което поздравиха от най- малките до тазгодишните дванадесетокласници. С много слънчево време и приповдигнато настроение започна откриването на новата учебна година, като по традиция се издигна българското знаме, под съпровода на химна на България.
Приветствия към всички присъстващи изказаха Илиана Котова – директор на ОУ „Васил Левски“ и Цветанка Щерионова- директор на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ гр. Правец.
Празничната програма включваше музикални изпълнения от ученици от двете училища, а танцовите изпълнения включваха народен танц- самодейци от НЧ „Заря 1895“ и изпълнение на мажоретки към ОУ „Васил Левски“. Също по традиция се представи рецитал от първокласниците, които събраха много аплодисменти.
Сред гостите бяха зам. кметът – Катя Симеонова, бивши и настоящи преподаватели на учебните заведения. Бяха прочетени поздравителни адреси от кметът на Община Правец- Румен Гунински, Мартин Тинчев – народен представител от ПП ГЕРБ, Милена Дамянова- председател на Комисията по образование и наука в 44-ия парламент и бивш министър на образованието в първия кабинет „Борисов“.
След като двете директорки дадоха старт на новата учебна година и пожелаха тя да бъде успешна всички се насочиха към класните си стаи, водени от своите класни ръководители. Атрактивна бе изненадата от един от двадесетите класове- 12г, които се бяха облекли с еднакви тениски, за да покажат уважение и любов към своя класен ръководител- Иво Начев.
Предлагаме на Вашето внимание галерия със снимки от събитието.