Посещение на ученици от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ в ДГ „Здравец“- Правец

От 11 до 15 декември Регионалното управление на образованието – Стара Загора е домакин на Третата национална седмица на четенето, 2017 г., организирана от Министерство на образованието и науката. Град Стара Загора е символичен домакин на събитието, но различни инициативи има и в останалите области. Училищата от Софийска област също взимат участие с различни мероприятия.
Днес, ученици от ПГПЧЕ „Алеко константинов”- Правец, посетиха най- малките възпитаници на ДГ „Здравец”, като им представиха няколко приказки по доста атрактивен начин. Осмокласниците, заедно с техния ръководител Габриела Петкова се включиха в инициативата на Министерството, като представиха приказките „Трите прасенца”, „Червената шапчица” и „Трите мечета”. Учениците от Езиковата гимназия пяха песни на децата, задаваха гатанки и при верни отговори раздаваха лакомства. Малчуганите от детската градина гледаха със захлас представлението на големите и вземаха много активно участие при отговарянето на гатанките. Накрая всички децата се снимаха с по- големите и ги поканиха да ги посетят отново!
Ръководството на ПГПЧЕ „Алеко константинов”- Правец изказва благодарност на ДГ „Здравец” за топлото посрещане и отдадената възможност за отбелязване на събитието.