Раздаване на сертификати по проект „Education+“

Тази вечер се проведе последното събитие за домакинството на България в европейския проект „Education + “. Цялата изминала седмица бе изпълнена с емоции и преживявания за всички участници в проекта. Гости в България са участници от Естония, Словения и Италия – ученици и учители. Главният координатор на проекта е Vilma Nečimer, учител по история от Словения, която заедно с ръководителите от другите държави-участнички следи за правилното провеждане на работните срещи и реализирането на целите. От българска страна Стефка Атанасова – учител по английски език – пое цялата тежест на добрата организация за домакинството. На днешната финална вечер всяка от държавите се представи с презентация и автентичен за страната им танц и песен. Бяха призовани всички в залата да вземат участие към изпълненията.
Официалната част от вечерта се базираше върху раздаване на сертификати за международното участие в проекта, които са важни за индивидуалното портфолио на всеки. Г-жа Vilma Nečimer даде чек на Евгени Димитров – директор на Център за настаняване от семеен тип в град Правец на стойност 4720лв. Финансовата помощ е за поставяне на външен навес на дома, чрез чиято наличност обитателите му могат да се възползват от градината и при неподходящи метеорологични условия. Половината от сумата е събрана от държавите гости, а останалата част чрез благотворителен базар на артикули, изработени от всяка държава по-рано тази седмица.
Вечерта завърши с почерпка за всички присъстващи. Всяка държава беше подготвила традиционна храна, с която се представи пред останалите.