Тържествено изпращане на Випуск 2018 на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“

Удари последният звънец за Випуск 2018г. на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ град Правец. Езиковата гимназия изпрати днес тазгодишните абитуриенти с подобаващо тържество в Актовата зала.

„Скъпи абитуриенти, днес е вашият ден, последният ден от обучението ви в гимназията. Трябва да знаете, че в живота, за щастие, има прекрасни неща, които могат да ти се случват многократно- да се влюбваш, да посещаваш любими места, да слушаш любими песни, да откриваш нови занимания. Има обаче неща
неповторими, които трябва да изживееш ярко, пълноценно, незабравимо! Те идват веднъж, и никога повече! После можеш само да си спомняш за тях, но не и да ги преживееш отново. Можеш да гледаш на филм, но не и да играеш отново в него. Можеш да им се радваш на снимки. но не и да позираш отново за тях. Именно такова събитие е вашето изпращане- Завършване на Випуск 2018 г”, с тези думи водещите Цветина Дарашка 11г, Иван Петров 11а, Цветослава Димитрова 11 а, Никола Цанов 11г приветстваха зрелостниците.

Водещите припомниха, че утре се навършват 121 години от гибелта на Алеко Константинов- патрон на училището. С уважение и мили думи присъстващите си спомниха за него.

С кратки презентации всеки клас си спомни за най-хубавите моменти прекарани в училище. Мариана Николаева и Димана Маевска от 12 „а“ клас представиха презентация с най-хубавите моменти на класа. Поздрав за 12 „а“ бе отправен от едни от най-популярните street teen bands. Христина Тодорова от 12 „б” също показа най- запомнящите се моменти на класа. Деница Георгиева от 12 „в“ клас върна старите ленти назад и припомни на своите съученици техните вълнуващи моменти заедно. Поздрав за 12 „в“ клас прозвуча от най-талантливите певчески изпълнители на гимназията- Ивалина и Нелина, коиито изпълниха песента „Englishman in New York“. Георги Стоянов от 12 „г” разказа повече за класа. Христина Георгиева от 12 „е” клас се върна назад във времето и в специално подготвено видео показа забавните моменти на 12 „е”. Поседва музикален поздрав за 12 „е” от Валери и Мартина.

Както всяка година, кулминацията на тържеството бе традиционната рубрика „Училищни номинации и оскари”.

Отличник на випуска е Инес Бакърджиева от 12 „б“ клас
Спортист на випуска- Георги Дамянов 12 „а“
За най-креативна личност бе обявена Гергана Георгиева 12 „г“
Мис на випуска Марчела Василева 12 г клас
Мистър на Випуска Мартин Мандалски от 12 „б” клас.
Двойка на випуска- Ванеса Вайкова и Никифор Наумов от 12 „г” клас.
Най-инициативен и деен ученик Михаела Лазарова 12 „в” клас.
Пълна промяна- Николай Иванов от 12 „а” клас.
Звезда на сцената Магдалена Цолова от 12 „в” за комплексно участие в училищния живот на гимназията през изминалите години.

Обявени бяха и груповите рубрики, при които всеки клас е отличен в своята категория:

„Най-задружен клас” 12 „а”
„Най-креативни и дейни личности”- 12 „г”
„Млади спортни таланти” – 12 „б”
„Най-артистичен клас”- 12 „в”
„Специалисти в професията”- 12 „е”
Програмата завърши с народен танц в изпълнение на Народни ритми по проект „Твоят час“.