Успешно приключи Коледната благотворителна кампания в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“

Всяка година с наближаването на Коледа учениците и учителите от ПГПЧЕ участват в традиционните за гимназията събития, с които се набират средства за лечението на тежко болни деца. По време на тазгодишната кампания, организирана от клуб „Солидарност“, бяха осъществени 3 базара. На два от тях се продаваха предмети на коледна тема, изработени от клуб „Изкуството в твоите ръце“ и клуб „Солидарност“, подпомогнати и от родители, а на третия базар на символична цена се продаваха книги, дарени за целта от ученици и учители.

Друг източник на средства беше традиционния Коледен концерт, организиран от клуб „Алеко“, в който участваха ученици от всички класове. Клубовете, реализирали събитията, работят по програма „Твоят час“ на МОН.

В резултат на дарителската кампания по сметката на малкия Мирко от Рибарица, страдащ от остра малоидна левкимия бяха приведени 1203 лева, а госпожа Мариана Николова, бивша учителка от гимназията, страдаща от тежка форма на ревматоиден артрит, беше подкрепена с 300 лева.

Организаторите на кампанията благодарят на всички дарители и от сърце желаят на всички много здраве, сбъднати мечти и човешка топлота!